Blancolån

Säkrade lån är ett populärt sätt att samla in pengar för villaägare, och det finns ingen förneka att ta en ut kan vara ett bra sätt att organisera din ekonomi. Skuldkonsolidering, finansiering hem förbättringar, även betala för en ny bil – säkrade lån kan användas för allt detta. Men som med alla finansiella avtal, är det bara klokt att ta din tid när man beslutar om att fortsätta. När allt kommer omkring, med ett lån, kan du vara satsa ditt hem på ett lyckat resultat. Så vilka saker du behöver tänka på innan slutföra din ansökan?

blancolån

För det första, som bara hänvisade till, är det ett ofrånkomligt faktum att om man tar ut ett lån som är säkrade på ditt hem skulle kunna sätta ditt hem i riskzonen. Skulle du hamna på efterkälken på dina återbetalningar, kan långivaren ansöka att ta din egendom, vräka dig från det, och sedan sälja den på mindre än marknadsvärdet för att rensa skulden. Otäckt, va?

Detta är naturligtvis ett ganska sällsynt resultat, och de flesta långivare är glada att arbeta med dig om du hamnar i trubbel, med hjälp av återtagande som en sista utväg, men du bör överväga detta noggrant innan du tar ut ett lån, särskilt om du vill konvertera befintliga oprioriterade skulder till säkrade dock skuldkonsolidering.

Det andra problemet med säkrade lån är att de tenderar att vara ganska stora mängder, och återbetalas under en ganska lång sikt. Detta innebär att den ränta du betalar över hela löptiden kan vara betydligt högre än du kanske tror. Även med en låg APR, säkrade lån är inte nödvändigtvis ett billigt alternativ.

För det tredje, om du använder ett lån för att utplåna några befintliga oprioriterad skuld, kan du få en illusion av att dina skuldnivåer har minskat. Det finns då alltid frestelsen att använda ditt kreditkort med mera för att bygga upp nya skulder, så att du nu har säkrat OCH oprioriterade skulder hängande över huvudet, och du kommer att vara i en sämre situation än någonsin tidigare.

Ett fjärde problem med ett lån är att du kommer till sin natur att ta bort det egna kapitalet från ditt hem. Med andra ord, kommer värdet av ditt hem och den delen av skulden säkras på det vara mycket närmare. Med tanke på att dans fastighetspriser är på rekordnivåer, och att många experter förutspår en nedgång inom en snar framtid, kan du sedan vara kvar i den föga avundsvärda situationen på grund av mer än ditt hem är värt – det vill säga, du kan falla i negativt eget kapital.

Den femte problemet som vi kommer att täcka är också relaterad till avlägsnandet av eget kapital från ditt hem. Om du i framtiden vill dra nytta av en refinansiering erbjudande att minska dina räntekostnader, hjälper det att ha så mycket kapital tillgängligt som möjligt för att säkra bästa möjliga resultat. Ett säkrat lån nu kan skada din remortgage utsikter i framtiden.

Så har allt detta skjuter du upp tanken på att få ett lån? Det bör inte göra, eftersom du fortfarande kan dra stor nytta av den finansiella omstruktureringen kommer att tillåta dig att göra. Men det är ett stort beslut, och det är därför du måste vara medveten om de eventuella problemen först, så att ditt beslut kan vara så informerade som möjligt.