SMS Lån

Ett sms lån är ett lån som du får från ett företag som oftast inte är en bank, utan en kreditgivare som endast lånar ut mindre summor. Det kallas sms lån eftersom man vanligtvis lånade pengar genom att skicka ett sms i mobilen förr i tiden. Idag görs dom flesta lånen över internet och vanligtvis tas de ut en hög avgift för lånet och räntas sätts också väldigt högt.

sms lån

Sms lån-företagen gör att många kunder blir beroende av dem eftersom de tar ut höga avgifter och räknar med snabb återbetalning av pengarna. Detta kan göra det svårt för en låntagare att betala av lånet och ändå kunna möta månatliga utgifter. Många låntagare har lån på flera olika kreditgivare, vilket förvärrar situationen.

När ska man ta sms lån?

Sms lån bör undvikas till varje pris och om du behöver hjälp ska du först vända sig till familj eller vänner. Om du har tagit snabblån flera gånger bör du sluta omedelbart och betala tillbaka ditt lån eller delbetala om du har flera lån så att du stoppar den onda cykeln. Om du inte har gjort rätt för dig måste du ändra din situation så snabbt som möjligt och betala tillbaka.

Sms lån ska man endast ta om det är nödfall och du behöver betala hyran eller få mat på bordet. Se verkligen till att du får in tillräckligt med pengar nästa månad innan du väljer att låna pengar.

Hur blir man av med sin skuld?

Har du byggt upp en större skuld så är det bästa att slå ihop alla dina lån till ett lån, ett så kallat privatlån. Ett privatlån har oftast mycket lägre ränta än smslån och återbetalningstiden kan vara över flera år. Du kan också kontakta din kreditgivare för att se om det går att göra en betalningsplan. Både du och kreditgivaren vill få lånet fixat så det borde inte vara något problem alls.

Slutord

Det viktigaste man ska tänka på om man funderar på att ta ett sms lån är om du verkligen har råd att betala tillbaka lånet. 3000 kr kan verka lite pengar att låna men blir du försenad med din betalning så kan det bli flera hundra kronor i förseningsavgift som läggs på. Låna heller aldrig pengar till nöjen som krogbesök eller resor. Låna endast om det är nödfall och du måste få mat på bordet eller betala hyran. Ett tips är att uppsöka en rådgivare om du har för mycket problem med lån och skulder. Lycka till!